Sax and the Pretty.nl

28 jun 2016

De vier kleuren MAC oogschaduw die je moet hebben

Geschreven door Femke, in Beauty

MAC oogschaduw
Het heeft al regelmatig op deze plek gestaan: ik hou niet zo van oogschaduw. Die keren dat ik me er wel aan waagde en later de foto’s op verschillende social media terugvond, hebben me spontaan door de grond doen willen zakken vanwege het pandabeereffect. Of op z’n minst van schaamte willen ontkennen dat ik het ben op die foto en de tag doen verwijderen. “Hey maar, dat ben jij toch op die foto?” “Hm? Nee? Oh nee hoor” “Jij bent toch Femke Steketee?” “Ja, hoezo?” “Dit ben jij toch?” “NEE IK BEN HET NIET!” Hoe dan ook: oogschaduw is niet aan mij besteed.

Maar toch begint het de laatste tijd een beetje te kriebelen en dat heeft vooral te maken met de aankoop van verschillende versies van MAC Paintpot. Deze zijn zo makkelijk: even met je vinger verdelen over je ooglid en klaar. Geen gedoe met vijf kleuren in en op de crease, ooghoek, wenkbrauwbot en wat vergeet ik nog. Na mijn aankoop van het MAC Warm Neutral Palette vorig jaar dat een overschot aan oogschaduw bevat en waarin ik tot op de dag van vandaag niet weet waar ik moet beginnen, besloot ik een klein stapje terug te doen en dit reuzepalette even te laten voor wat het is en een kleine versie aan te schaffen -het sjouwt immers ook niet zo lekker mee en om nou met zo’n enorm palette in een drukke kleedkamer te gaan staan: nèh– en zodoende heeft dit geresulteerd in de aanschaf van een zelf samengesteld palette van MAC met slechts vier kleuren die me allemaal, jawel, allemaal, goed staan. Sterker nog, de dame die me hielp en zo’n beetje elke product van MAC perfect op haar gezicht had uitgestald, beweerde dat dit de kleuren zijn waarbij niemand de mist in kan gaan. Eenmaal thuis ging ik aan de slag en ik sprong zo ongeveer een gat in de lucht toen bleek dat ze gelijk had en ik alle kleuren, afzonderlijk en in combinatie, kan gebruiken zonder eruit te zien alsof iemand mij een rake klap heeft uitgedeeld. De perfecte taupe heet Quarry, de perfecte bruine kleur voor in de crease is Corduroy. De highlighter die niet mag ontbreken is Naked Lunch en een van mijn favorieten en voor mijn doen heel badass is de licht-bordeauxrode kleur Star Violet. Binnenkort zal ik al mijn ooglooks verzamelen en vind je een video geheel gewijd aan oogschaduw op mijn YouTube-kanaal. Hulde.

Vraag me niet waarom, maar dit kleurenpalette deed me denken aan Max Bruch en het derde deel uit zijn eerste vioolconcert in g mineur –standaard in mijn playlist- want het past er perfect bij. Waarschijnlijk door het dansje wat ik maakte nadat ik deze vier kleuren ontdekte, zo begint dit deel ook. Gevolgd door een romantische melodie dat af en toe interrumpeert voordat het dansthema weer terugkomt. Hier in een uitvoering van Janine Jansen, die ik nog niet zo lang geleden in een YouTube video persoonlijk een make-up look heb aangemeten. Bruch componeerde in totaal drie vioolconcerten , maar deze is verreweg het meest populair. Net zoals dit mini palette nu mijn favoriet is en zelfs op dagen waarop ik geen concert heb tevoorschijn haal. Ik word nog eens een pro.

Reacties