Sax and the Pretty.nl

16 jun 2016

Serum voor slappe ochtenden

Geschreven door Femke, in Beauty Review

Origins
Het leuke aan concerten geven is -behalve de staande ovaties, hoge hakken dragen, stress (ja, ik vind dat soms best fijn) en ik zou het bijna vergeten: muziek maken als beroep- de afterparty, waar de muzikanten aan de bar elkaar complimenteren of juist excuses maken voor een vergeten inzet en soms zelfs het inzetten van een compleet ander stuk. Die dingen gebeuren nu eenmaal, wij zijn ook maar mensen. Of we nu verdrietig of euforisch zijn na een concert: na een of twee of drie alcoholische versnaperingen staan we weer met beide benen op de grond. Totdat je de volgende ochtend in alle vroegte in de spiegel kijkt.

Het overkwam me nog niet zo lang geleden en bovendien veel vaker dan nodig. Rode vlekken op mijn gezicht, zwarte vlekken onder mijn ogen. Typische verschijnselen van een huid die uitstraalt hoe je je voelt: vermoeid. Een vermoeide huid heeft maar één ding nodig: hydratatie. Zoveel mogelijk. Hoewel sommigen aanraden om het beroemde Estée Lauder Advanced Night Repair serum ook ’s ochtends aan te brengen, zijn mijn portemonnee en ik het daar niet mee eens. Bovendien wil ik ‘iets’ dat een vermoeide huid vrijwel direct de opkikker geeft die het nodig heeft. Energie, zoals in Ride of the Valkyries; het begin van de derde acte uit Richard Wagner’s beroemde opera Die Walküre. Als je het hoort, ken je het absoluut. Het stuk past perfect in films waar een of andere prins op een paard zich in slow motion aandient, maar ook als achtergrondmuziek bij het beeld waarop je mij een pompje van Origins Make A Difference Plus Rejuvenating Serum ziet smeren. Zoals Richard Wagner de klassieke muziek in een compleet andere staat achterliet dan hij deze aantrof, vanwege o.a. zijn vernieuwende harmonieën en indrukwekkende opera’s, zo laat dit serum mijn huid achter in een compleet andere staat. Bij het opsmeren hoor ik nog net niet het geluid van een druppel die op een hete plaat terechtkomt –tsssst– en daarna de verkoelende werking die onmiddellijk gevolgen heeft voor de huidskleur. Het is dan ook het meest hydraterende serum voor overdag dat ik ooit heb geprobeerd en hoewel ik vind dat veel van de stijve koppen in onderstaand filmpje hem elke dag zouden mogen gebruiken, heb ik vanwege mijn verslavingsgevoeligheid voor fijne smeerseltjes mezelf gezworen om hem alleen te gebruiken op ochtenden zoals hierboven beschreven. Ik bedoel, Die Walküre van Wagner luister je toch ook niet elke dag?

Reacties