Sax and the Pretty.nl

2 jun 2016

Het avontuur in mijn make-up tas

Geschreven door Femke, in Beauty

make-up
Hoewel je zou denken dat het extra stress geeft, vind ik het een geruststellend idee om me vlak voor een concert op te sluiten in een kleedkamer -of bij gebrek aan beter: zo’n doucheruimte met spiegel die in veel zalen aanwezig is, maar die niemand gebruikt- om me in alle rust te voorzien van concertoutfit en make-up. Buiten hoor je het geroezemoes, het geluid van meerdere paren hoge hakken die zenuwachtig tegen de grond tikken en het gegil om een reservepaar pantykousjes, terwijl ik rustig een hele lading aan make-up uitstal. Bracht ik voorheen enkel en alleen het broodnodige mee, nu maak ik er een sport van in korte tijd mijn fantasie los te laten op cosmetica. Noem het een ritueel, maar alle YouTubers die zich op beeld in het zweet werken om in vijf minuten een complete make-uplook te maken lach ik vierkant uit, want soundchecks duren altijd langer dan gepland en helaas heb ik (nog) geen personal assistent die mij hierna persoonlijk de weg naar de kleedkamers wijst waardoor verdwalen vaste prik is en ik mijn make-up én outfit in veel minder dan vijf minuten voor elkaar moet hebben.

Terwijl ik met een hand mijn nieuwe zwarte pantalon omhoog hijs, smeer ik met de andere hand een flinke laag van de Smashbox Photo Finish Foundation Primer op mijn gezicht. Het ligt eraan hoe de wind staat of ik verder ga met Chanel Vitalumière Aqua en mijn Beautyblender, of maar gelijk doorsmeer met Estee Lauder DayWear Sheer Tint Release. Bij deze laatste optie heb ik namelijk geen blush nodig en dat scheelt toch al gauw een minuut en zo voorkom ik dat ik het afstemmen mis. Afpoederen blijft noodzakelijk en dit doe ik met MAC Prep + Prime Transparant Finishing Powder. Een Mac Paintpot Bare Study of Kiko Cream Crush 06 doet het werk voor mijn oogleden, omdat je ze snel met je vingers kunt aanbrengen. Als ik zeker wil zijn dat mijn mascara na afloop van het concert niet in mijn wenkbrauwen hangt, gebruik ik Clinique High Impact Curling Mascara die zich enkel en alleen door warm water van zijn stuk laat brengen. Het liefst zou ik nu een winged eyeliner aanbrengen, maar amateuristisch als ik ben zit deze nog niet in mijn systeem. Maar hey, er is altijd ruimte voor verbetering.

Tegen de tijd dat alles op zijn plek zit, moet ik rennen en grijp ik onderweg mijn instrument en wat extra rieten mee en haast ik me richting het podium. Ik wil niet het risico lopen dat ik het hele feestje mis, zoals de violist die zou gaan spelen met het kamermuziekensemble van Mozarts vader overkwam. De beste man kwam simpelweg niet opdagen -misschien had hij een slechte pruikdag- en het verhaal gaat dat Mozart op deze manier begon met vioolspelen: door voor hem in te vallen. Zo ver zal ik het niet laten komen. Met dat in gedachten kwam ik vorige week na uren file aan in Enschede, met nog een kwartier op de teller voor aanvang, inclusief soundcheck. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb uit pure angst dat ze zonder mij zouden beginnen, voor het eerst in mijn leven zonder make-up het podium betreden. Bovendien waren van de stress mijn voeten zodanig opgezwollen, dat ik mijn pumps niet meer aankreeg en deze dus ook maar achterwege heb gelaten. Maar ach, het was pikkedonker en ik zat helemaal achterin het orkest. Dat ziet toch niemand?

Reacties