Sax and the Pretty.nl

10 mrt 2016

Laura Trompetter – “De tijd in Rome heeft me echt gered”

Geschreven door Femke, in Lifestyle

laura trompetter
Laura Trompetter (26) is een Nederlandse slagwerkster, was onlangs nog een hit bij het tv-programma Maestro als de secretaresse die heel ritmisch op een typemachine kan tikken, maar is -mits je goed oplet- wel vaker op je beeldbuis verschenen met stokken in de hand. Ze houdt van lipstick en vond hakken vroeger sletterig, maar gaat nu niet meer de deur uit zonder. Ze won verschillende prijzen voor haar mooie slagwerkspel, maar houdt zich tegenwoordig ook veel bezig met theater. Vandaag beantwoordt ze vijf vragen op mijn blog!

Hoe oud was je toen je begon met slagwerk en wanneer besloot je van muziek maken je beroep te maken?

Ik was 10 jaar toen ik als jongens-meisje bij de drumband begon. Ik vond het geweldig en ik had al snel de smaak te pakken. Naast de drumband speelde ik in alle twee de orkesten en deed ik vaak extra optredens met een theatraal tintje eraan. Twee jaar later deed ik auditie voor de HAVO voor Muziek en Dans. Ik werd aangenomen en heb daar vijf leuke en muzikale jaren meegemaakt. Toen brak het moment aan dat ik naar het conservatorium ging. Automatisch eigenlijk, omdat de Havo een vooropleiding van het conservatorium was en mijn muzikale carrière best goed was uitgepakt. Toch kwam ik in een dipje in het tweede jaar en begon ik serieus te twijfelen of dit het wel voor mij was. Ik besloot voor een jaar te stoppen en alles voor mezelf uit te pluizen en verhuisde naar Rome. Na een half jaar in Rome alles goed overdacht te hebben, besloot ik om volledig voor de muziek te gaan. Dat was op mijn 22e.

Wat heb je met beauty en fashion in het dagelijks leven en doe je iets extra’s wanneer je een concert hebt?

Sinds een jaar maak ik deel uit van Lip Stick Percussion Duo, samen met de Spaanse slagwerkster Maria Martpay. De naam zegt vast al genoeg! Ik ga bijna nooit zonder lippenstift de deur uit. Helaas heeft Maybelline m’n favoriete kleurtje uit het assortiment gehaald dus ben nu weer lekker aan het smeren en uitproberen. Deze naam is overigens gekozen omdat we een vrouwelijk slagwerk duo zijn. We wilden een goede, pakkende naam hebben. Lipstick = vrouwelijk en stick van stok: tadaaa! Een passende naam die bij de meeste mensen wel blijft hangen! We proberen ook net een beetje anders te zijn dan de bestaande slagwerk duo’s. Zo hebben we bijvoorbeeld een vaste concert outfit: Maria een zwart korset + zwarte leren broek en suède hakken en ik een wit korset + witte broek en suède hakken. Daarnaast werken we momenteel aan een stuk met make-up.

[Tweet “”Ja, ik was een propper…” – Laura Trompetter”]

Wat vond je vroeger heel belangrijk, waar je nu het spreekwoordelijke schijt aan hebt? 

Godzijdank trek ik me nu heel veel minder aan wat mensen van mij denken. Dat heb ik vooral te danken aan de tijd die ik in Rome heb doorgebracht. Ik was verschrikkelijk onzeker over werkelijk alles, zelfs over hoe ik uien moest snijden als er iemand naast me stond. Ja, het was echt om te huilen! De tijd in Rome heeft me echt gered. Als blonde dame daar krijg je natuurlijk automatisch al meer zelfvertrouwen haha, maar ook het werk wat ik daar deed heeft me heel veel geholpen. Ik moest toeristen overtuigen om ‘s avonds aan de kroegentocht deel te nemen. Ja, ik was een propper… In het begin durfde ik niet eens op de toeristen af te stappen. Maar goed, ik wilde ook niet naar huis want geen inkomsten betekende terug naar Nederland. Nee, ik had geen geld gespaard van tevoren, geen woord Italiaans geleerd of andere slimme voorbereidingen getroffen. Alles lekker aan het lot overgelaten. En het is goed uitgepakt!

Wat is je grootste fashion fail op het podium?

Euhm… Ik heb er een aantal. In het begin van het nieuwe outfit van Lip Stick moest ik even wennen aan het korset. Eerst hebben we ons korset alleen aangevuld met een broek. Na wat try-outs kwam ik erachter dat ik mijn armen niet te veel omhoog moest doen omdat er dan het een en ander euh, bovenuit kwam. Toen hebben we het outfit maar even aangevuld met een topje onder het korset haha! Verder had ik gisteren nog een fail. We moesten eerder het podium op dan verwacht en ik natuurlijk nog niet helemaal klaar; was net bezig met m’n lippenstift. Maar verder dan een donkere lip-liner kwam ik door de plotselinge stress niet. Heb het hele concert met de lip-liner 90s look gespeeld.

Stel dat je je hele leven nog maar een stuk mag spelen of beluisteren, welke zou dat dan zijn en waarom?

Het laatste stuk wat ik zou willen spelen zou zijn Gyro van Tomer Yariv. Echt een gruwelijk stuk voor slagwerk duo met gave ritmes die naast oldskool unisono ritmes rammen ook weer heel mooi in elkaar gewoven ritmes heeft. En dat uiteraard uitgevoerd door Lip Stick Percussion duo!
Het laatste stuk wat ik zou willen beluisteren is de 5e symfonie van Mahler, het vierde deel: Adagietto, zodat ik even lekker een potje kan janken over het feit dat dat het laatste stuk is wat ik nog zal luisteren.

Wil je meer weten over Laura? Bekijk dan eens haar website met filmpjes, stuur haar een brief via haar contactformulier, of check haar agenda voor speeldata!

Reacties