Sax and the Pretty.nl

9 mrt 2016

Oogschaduw met haast en zonder kwastjes

Geschreven door Femke, in Beauty

oogschaduw
Tot op een paar maanden geleden heb ik oogschaduw steevast vermeden en liep ik in winkels met een grote boog om alle populaire oogschaduwpaletten heen. Oogschaduw is een heel gedoe; twee a drie kleurtjes op het ooglid, een kleur die daarbij past in de crease daarboven en dan nog een highlighter op het wenkbrauwbot. Voor je het weet kun je nóg een kwartier eerder opstaan en bovendien zag ik er na elke poging toch weer uit als een dronken pandabeer. Na de aankoop van mijn MAC Warm Neutral Palette en wat handige kwastjes van Real Techniques kreeg ik de zaak echter snel onder de knie en dus is dit nu mijn favoriete -en enige!- oogschaduwpalette.

[Tweet “”Om grote dingen te bereiken heb je een plan nodig en net niet genoeg tijd” – Leonard Bernstein”]

In de praktijk brengt zo’n palette toch nog wat moeilijkheden met zich mee, zeker als muzikant zijnde die elke dag met een goed gevulde make-uptas door het land trekt en inderdaad: daar past het palette niet in. Ik heb een of twee keer geprobeerd het ding toch mee te sjouwen naar concerten en dan zat ik vervolgens te priegelen in de overladen kleedkamer gevuld met stressende mede-muzikant-dames die vlak voor showtime allemaal paniekerig door elkaar heen rennen. Zie dan nog maar eens netjes met verschillende kwastjes een ooglook te fabriceren, zonder dat je jezelf een oog uitprikt. Zeer gecompliceerd en bovendien tijdrovend: tijd die ik niet heb. De Amerikaanse componist Leonard Bernstein zei het al: “Om grote dingen te bereiken heb je een plan nodig en net niet genoeg tijd.” En dus een change of plans en sinds kort zoek ik dan ook mijn heil in simpele, kleine potjes oogschaduw, die ik -mochten ze allemaal bezet zijn- eventueel zelfs zonder spiegel aan kan brengen.

Een daarvan is Kiko Cream Crush in 06, een prachtige metallic bronzen kleur, die in het licht van bruin naar goud en zelfs naar roze neigt. Chanel Illusion d’Ombre in Mirage draag ik op de foto en is daarentegen iets lichter en geler met meer goud en tevens een roze gloed. Beiden hebben een vreemde, zachte kauwgomtextuur die uitnodigt om je vinger erin te prikken -zoals bij een bolletje mozzarella- en de gehele inhoud al roerend uit het potje te lepelen. Je brengt ze gewoon met je vingers aan, mits je tot vlak onder je crease blijft. Wanneer je besluit om het toch wat hogerop te zoeken wat je oogschaduw betreft, is het handig om een blending-kwastje bij de hand te hebben om de kleur naar boven toe wat te vervagen. En zo sta ik de laatste paar weken vlak voor een concert in alle haast tegelijkertijd mijn broek omhoog te hijsen, mijn schoenen aan te trekken én mijn oogschaduw aan te brengen, zodat we daarna met z’n allen grote dingen kunnen bereiken op het podium. Bedankt, Bernstein.

Reacties