Sax and the Pretty.nl

24 feb 2016

Het echte afpoederen – zonder Paganini-effect

Geschreven door Femke, in Beauty Review

MAC prep+prime transparent finishing powder pressed
MAC prep+prime transparent finishing powder pressed
“Tabee,” zei ik vorige week tegen Chanel Poudre Universelle Compacte terwijl ik hem met een flinke zwaai de prullenbak in zwieperde. Wat een teleurstelling. Die zien we nooit meer terug. Maar goed, samen met de opluchting die daarbij kwam kijken begon tevens de zoektocht naar een waardige vervanger. Of wat zeg ik? Waardige vervanger? Laat ik nu toch voor eens en voor altijd een poeder vinden die ook daadwerkelijk iets toe te voegen heeft. Ik zocht stad en land af, grabbelde als een idioot door mijn bak met cosmetica back-ups, las tig blogs en eindigde – hoe verrassend – toch weer bij de MAC counter om de hoek en ging wederom niet met lege handen naar huis. Dit moet toch eens stoppen.

 De eerste optie in de vorm van een bakje met losse poeder flikkerde tijdens het testen al op de grond. Nu snap ik eindelijk wat Pauline Oostenrijk bedoelde. De tweede optie in de vorm van gekleurde poeders vielen allemaal net iets te oranje uit en zouden ook in de juiste kleur eenmaal aangebracht bovendien zichtbaar zijn op het gezicht. En dat wil ik niet, want mijn poeder mag absoluut niet het effect van Chanel Vitalumière Aqua Foundation verdoezelen. Kijk, dat doen ze dan wel weer goed. Enigszins teleurgesteld voelde ik de noodzaak om af te druipen en eenzaam en poederloos door het leven te gaan, totdat mijn vaste MAC-vriendin, zoals altijd compleet behangen met twintig soorten poederkwasten om de heupen en tevens zelf voorzien van een poedertje bestaande uit een laagje of twintig op het gezicht, mij met een felpaarse lipstick-lach te hulp schiet. Ze raadde me een transparante poeder aan, die in de verpakking wit oogt.

Vrijwel direct schiet het schrikbeeld van de Italiaanse componist Nicolò Paganini mij in het hoofd, waarvan veel mensen geloofden dat hij een zogenaamde ‘duivelsviolist’ was met zijn extreem lange vingers waarmee hij ’s nachts op kerkhoven voor de doden speelde en tijdens concerten met witte poeder op het gezicht ten tonele verscheen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van Paganini en heb me zelfs eens aan een van zijn 24 Capriccio’s voor viool gewaagd, op saxofoon, maar om net als hem mijn gezicht wit te schminken gaat me te ver. Ik wil gewoon mijn gezicht afpoederen zonder er als een vers gebakken cake uit te zien! “Geloof me,” zei het MAC-meisje geruststellend terwijl ze me het doosje in mijn handen schoof, mijn angstverhaal over Paganini negerend. En ja hoor, MAC Prep+Prime Transparent Finishing Powder Pressed doet het. Het is mijn foundation die de show steelt, maar de poeder die ervoor zorgt dat dit de hele dag zo blijft. En zelfs op luie dagen waarop ik een slechte beauty blogger ben, laat ik ‘m zijn werk doen. De poeder is inderdaad wit in de verpakking, maar transparant op je huid. Geen Paganini-effect dus. Hoewel, ik hoop wel dat -ie me een beetje helpt tijdens het spelen van die verdomde Capriccio.

Reacties