Sax and the Pretty.nl

9 feb 2016

De super low budget huidverzorging van Alma

Geschreven door Femke, in Beauty

huidverzorging
Ik ben zo iemand die zodra er zich eindelijk een bepaald merk huidverzorging aandient wat naar mijn idee wonderen verricht, zich eraan vastklampt en nooit meer loslaat. In mijn geval is dit bijzonder slecht voor de portemonnee. Een paar dagen terug nog ondervond ik de moeilijkheden die komen kijken bij het peuteren van de laatste restjes uit mijn flesje Estée lauder Advanced Night Repair en de bijbehorende buikpijn bij de gedachte dat ik het flesje moet gaan vervangen. Dat is dan wel weer bijzonder goed voor de lijn, maar na de aankoop hoop ik toch van harte dat er zich snel een of twee goed betaalde concerten aandienen, zodat ik niet alleen maar op goedkope kwark en tosti’s hoef te leven.

Toen ik gisteren na een repetitie onverwacht ergens anders moest overnachten dan in mijn oude vertrouwde bed, waar de meest gezellige lichtbolletjes van het land mij braaf elke avond opwachten, raakte ik lichtelijk in paniek. Voor een tandenborstel en andere logeerspulletjes ren je op het station even een Hema in, maar wat doe ik met mijn huid? Voor een moment voelde ik me net zo besluiteloos als Alma Mahler zich gevoeld moet hebben tijdens een van haar drie huwelijken, waaronder die met de componist Gustav Mahler en waarin ze regelmatig haar heil bij een andere man zocht. Ze stond er tevens om bekend dat ze graag macht uitoefende op mannen met haar schoonheid. Zelf was ze ook componist, maar Mahler nam dit nooit serieus en verbood haar zelfs te componeren. Uiteindelijk zijn er vooral liederen van haar bewaard gebleven.

En hoewel Alma er alle reden toe had, voelt het voor mij ook alsof ik een beetje vreemdga wanneer ik met Hema It’s My Beautiful Skin Day Cleansing Mousse en de Hydrating & Caring Day Cream in de rij voor de kassa sta. ’s Avonds druk ik met tegenzin op de pompflacon en word blij verrast door de geur van het goedje. En ok, hij mag mijn huid dan een beetje uitgedroogd achterlaten, de mousse is fantastisch en voor dat kleine prijsje van 3,50 ook heel leuk om mee te spelen. Dat grapje moet ik met mijn reinigingsolie van Origins niet uithalen. Met de crème is helemaal niets mis en de ingrediëntenlijst is allesbehalve wereldschokkend. Trekt snel in en ruikt lekker. Ik neem ze allebei weer graag mee naar toekomstige logeerpartijtjes. Wist ik veel dat super low budget huidverzorging ook prima werkt. Ik ga niet voor minder. Zou Alma ook niet doen.

[Tweet “”In mijn geval is dit bijzonder slecht voor de portemonnee.””]

Reacties