Sax and the Pretty.nl

2 feb 2016

Niks rebels aan MAC Rebel

Geschreven door Femke, in Beauty De nieuwe stukken Review

mac rebel
mac rebel
Kijk, het zogenaamde rebels zijn, oftewel, het verzetten tegen het heersende gedrag, is natuurlijk helemaal van deze tijd. Wat dat betreft is deze lipstick een goede keuze. MAC Rebel heet -ie en is in de categorie satin finish lipsticks een van de koplopers van dit moment. En wat dát betreft zouden ze de naam moeten veranderen, want de hele wereld draagt deze kleur inmiddels op de lippen en daar is dus helemaal niets rebels meer aan.

Hoe de Duitse componist Richard Wagner te werk ging is wat mij betreft pas echt een flink staaltje rebels te noemen. Het valt te betreuren dat MAC Rebel in zijn huidige vorm niets voor hem kan betekenen. Wagner paste harmonieën en melodieën in zijn stukken toe die nog niemand eerder had durven proberen en in zijn bekendste opera Der Ring des Nibelungen, bestaande uit vier delen, verdeeld over vier avonden (!), introduceerde hij het gebruik van het leitmotiv, wat een steeds terugkerend muzikaal thema is wanneer op het toneel een bepaald figuur, gedachte of voorwerp verschijnt. Zo herken je door het stuk heen wie of wat aan bod komt. Zo’n soort verbinding heb je wel nodig in een muziektheaterproductie van vier avonden lang.

Wagner werd geadoreerd en verafschuwd om zijn ideeën, maar je moet het lef maar hebben. En ik maar twijfelen of MAC Rebel niet te heftig voor mij zou zijn. Een satin finish blijft niet vier avonden op zijn plek zitten, maar wanneer je hem in het midden van je lippen smeert en vervolgens met je vingers al deppend verdeelt, blijft -ie aanzienlijk langer hangen. Ook kun je zo zelf bepalen hoe heftig je de kleur hebben wil. Ik ben in ieder geval even van mijn nude- en rode kleuren afgestapt. Rebels hoor.

Reacties