Sax and the Pretty.nl

26 jan 2016

En zo verwijder je make-up – maar dan beter

Geschreven door Femke, in Beauty Review

make-up verwijderen
Nog niet zo lang geleden overtuigde ik jullie ervan dat ik ze allemaal wel op een rijtje heb, wanneer het op het verwijderen van make-up aankomt. Maar we maken allemaal fouten in dit leven, zeggen allemaal wel eens dingen die we eigenlijk niet menen en die we na verloop van tijd toch weer even recht moeten zetten. Zo ook vandaag.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou nog steeds van mijn Origins Checks and Balances Frothy Face Wash – waarvan de naam het heel goed doet tijdens melige buien met slissende stemmetjes, probeer maar eens – maar ik gebruik ‘m nu anders. Voorheen verwijderde ik er ’s avonds mijn make-up mee, wat hij subliem doet, maar ’s ochtends in alle vroegte kwam hij wederom in beeld, omdat ik dan ook de behoefte heb mijn gezicht te reinigen. Dit ging een hele tijd goed, jaren zelfs. Samen eindigden we de dag en startten ‘m de volgende dag weer op. We waren gelukkig. Totdat hij plotseling agressief werd, totaal onvoorspelbaar. De rode plekjes in mijn gezicht verraadden zijn geweld. Ze transformeerden zelfs tot puistjes van het bekende soort op de t-zone. Blijkbaar leefden we niet meer samen in harmonie en moest ik op zoek gaan naar iets anders.

En dat vond ik in de vorm van Origins Clean Energy Gentle Cleansing Oil. Energy en Gentle in één naam. Dat doet me gelijk denken aan de 24 Capriccio’s voor viool van de Italiaanse componist Niccolò Paganini, die alle aspecten van de viooltechniek bevatten. Ze zijn allemaal, stuk voor stuk, verschrikkelijk moeilijk dankzij de vele technieken, maar ondanks de continue razendsnelle stroom van noten zijn ze tevens zeer melodieus. Deze olie is net zo snel. Je masseert een paar pompjes van het spul over je gezicht en je zodra je ziet dat je mascara zich verplaatst naar je wangen en je foundation en oogschaduw richting je oren beweegt, voeg je een klein beetje lauwwarm water toe. Het geheel begint wat te schuimen en vervolgens spoel je het af. Brandschoon. Naast je make-up raak je tevens andere vuiligheid kwijt, want deze olie wordt door je huid afgestoten. En zo ging ik binnen twee weken weer puistjes-vrij door het leven. En met een zachte huid waar een baby jaloers op zou zijn. Je huid verandert zo nu en dan en mijn Frothy Face Wash werd iets te agressief voor tweemaal daags gebruik. Ik gebruik nu ’s avonds de olie en ’s ochtends de face wash, want die houdt nog steeds de vettere t-zone en de drogere wangen mooi in balans. Nou, mooi, hoef ik me daar niet meer druk over te maken. Kan ik me nu weer concentreren op wat echt belangrijk is: het oefenen van een razendsnelle stroom van noten. Op saxofoon.

Reacties