Sax and the Pretty.nl

30 jan 2016

Lekker laten uitgroeien

Geschreven door Femke, in Beauty

uitgroeien
Platinum blond haar heb je niet een-twee-drie. Dat is jammer, want inmiddels is het mijn handelsmerk. Nu heb ik het geluk dat ik van nature al behoorlijk aan de lichtblonde kant ben, maar door middel van een flink aantal liters zilvershampoo, een ietsiepietsie bleek, peroxide en ander lichtgevend materiaal ging ik langzaam richting wit, grijs, platinum. Het grootste probleem wat daarbij komt kijken is behalve de rekening bij de kapper, dode punten en het naroepen – hey blondie – natuurlijk de uitgroei.

Want na een week of drie zou je eigenlijk het hele proces weer moeten herhalen, aangezien de eerste volledige centimeter van je natuurlijke haarkleur alweer aan de horizon prijkt. Omarm je uitgroei is dan ook les 1 wanneer je begint aan het verven van je haar en zeker wanneer je voor platinum blond gaat. Dus nu zit ik met de gebakken peren. En 4,5 centimeter uitgroei. Zoiets zou uiteindelijk – met behulp van wat highlights na verloop van tijd – kunnen uitgroeien tot iets groots, met een donkere aanzet en lichte vegen naar de haarpunten toe, zoals dat met een chique naam tegenwoordig balayage heet. Net zoals de opera Carmen van de Franse componist Georges Bizet waarvan de première plaatsvond in maart 1875 maar langzaam uitgroeide tot iets groots. In eerste instantie was het geen groot succes. Na 48 voorstellingen werd de opera in februari 1876 van het podium verbannen, om 8 jaar later weer tot leven te komen. Tegen de duizendste voorstelling aan, in 1904, kende de opera eindelijk tot op de dag van vandaag een enorm succes.

Ik heb uitgerekend dat het inderdaad ook nog zeker acht jaar zal duren voordat mijn volledige natuurlijke haarkleur weer helemaal terug is, zolang dit slakkentempo zich voortzet. Ondertussen begin ik – met een belangrijke fotoshoot op komst – zelfs te twijfelen of ik misschien toch maar weer mijn hoofd in de blondeer moet zetten. Ik mag wel een beetje haast maken met de beslissing. Misschien in combinatie met een lange bob?

Reacties