Sax and the Pretty.nl

23 jan 2016

Hoe je van je writer’s block afkomt

Geschreven door Femke, in Lifestyle Personal

writer's block
Nu vind ik het best leuk om een paar keer per week mijn eigen hersenspinsels uit te tikken, maar daar heb je ‘m weer: de writer’s block. En dat is jammer en bovendien ook vreemd, want ik wil graag muziek maken én schrijven op het hoogste niveau en voor dat eerste luister ik dagelijks naast het studeren minstens tien playlists helemaal uit om inspiratie op te doen, iets compleet af te keuren, van te genieten of om van te leren, maar om te schrijven doe ik eigenlijk helemaal niets. Ik wacht doorgaans gewoon af als een luie hond of me nog een soort van publiceerbare tekst te binnen schiet – of dat nou over oogschaduw of over pijpen gaat – maar wanneer het toeval wil dat er helemaal niets te schrijven valt en mijn beeldscherm angstvallig wit blijft, laat ik dat maar gewoon zo. Ik ga niet hardlopen, doe geen weekend-columncursus ergens in een bos met tenten en andere wannabe schrijvers zoals ik en op brainstormen zal je me ook nooit betrappen. Nee, in tegendeel. Ik ga uit protest met een zak Doritos – de zwarte, die zijn zo lekker pittig en je weet dat je moet stoppen, maar dat gaat dus niet – op de bank liggen om domweg, al knauwend voor me uit te staren. Zo ook deze week. Totdat mijn blik plotseling bleef zweven bij mijn boekenkast die louter onaangeraakte boeken bevat en toen had ik het: ik moet meer lezen. Stop met het kijken naar waardeloze dansprogramma’s, slechte soaps en talentenjachten op tv, om vervolgens te Googelen naar onderwerpen om over te schrijven en laat je bovendien niet meer overhalen om een zoveelste lijstje te publiceren van jouw happy-moments en andere ellende. Neem je vak als blogger in godsnaam eens serieus en lees voor de verandering een boek of twee! In de hoop dat mijn inspiratie terugkomt ben ik alvast begonnen. En wat lees ik dan? Alles. Elk genre, elk klein, slap boekje dat ik ooit eens gratis erbij kreeg, het grote saaie boek, de miskopen en de bestsellers. Hier komen ze:

*Iemand moet het doen – Sylvia Witteman – en dit exemplaar heeft ze bovendien voor me gesigneerd
*Business Model Generatie – Alexander Osterwalder & Yves Pigneur
*Lieve mama – Esther Verhoef
*The 4-hour Work Week – Timothy Ferriss
*Ik heb je nooit een rozentuin beloofd – Hannah Green
*Het meisje in de trein – Paula Hawkins
*Sletvrees – Sunny Bergman
*Suzy vindt van niet – Peter Buwalda
*Kom hier dat ik u kus – Griet Op de Beeck
*Birk – Jaap Robben

Lezen jullie nog wel? En wat dan?

Reacties