Sax and the Pretty.nl

7 jan 2016

De lichtbolletjes in het leven

Geschreven door Femke, in De nieuwe stukken Personal

lichtbolletjes
lichtbolletjes
Het enige leuke aan de herfst en de winter zijn de lichtjes. In deze tijd, wanneer zo rond een uur of drie ’s middags de schemering al inzet, zijn ze mijn enige houvast. Ik kan uren kijken naar honderden brandende waxinelichtjes bij elkaar, in vormpjes neergezet of in kitscherige houdertjes gestoken. Het enige nadeel is dat het zo’n 20 minuten duurt om de hele boel in vuur en vlam te zetten en je na een paar uurtjes weer van voren af aan kunt beginnen.

Wie ook van licht houdt is Wolfgang Amadeus Mozart, of Antonio Vivaldi. Ik ontdek steeds meer dat een pianoconcert of sonate van Mozart, of bijvoorbeeld de Vier Jaargetijden van Vivaldi die in de categorie lichte klassieke muziek vallen, het prima doen tijdens hersenkrakende bezigheden zoals blogposts schrijven of afwassen als je geen zin hebt. Ze zeggen niet voor niets dat het luisteren naar deze twee je slimmer maakt. In tegenstelling tot een symfonie van Gustav Mahler of een opera waar je eigenlijk echt even voor moet gaan zitten en waar je na afloop een flinke borrel voor nodig hebt om de boel juist weer lichtjes te verwerken. Dit brengt me op het idee om een playlist te maken met de meest lichte muziek in donkere tijden.

Maar tot die klaar is zal je het moeten doen met waxinelichtjes…of lichtbolletjes. Dit lichtsnoer lag voor mij onder de kerstboom en het maakt mijn leven tot nu toe een stuk gezelliger. Winterwarm heet deze combinatie van lichtbolletjes met bordeauxrood, roze en paars. Overdag slinger ik ‘m over mijn tafel en laptop heen, gecombineerd met Mozart sonates en ’s nachts ligt -ie op mijn nachtkastje. Een lichte klassieker.

Meer SATP?
Beauty: Dus ik heb een Beautyblender
Fashion: De perfecte zwarte pantalon – volgens Brahms
Video: De klassiekers van 2015

Reacties

 1. Chelsey schreef:

  Deze lichtbolletjes zijn zo leuk! Ik heb van die kleintjes van de Hema en ook nog wat andere normale lampjes die je eigenlijk in je kerstboom hangt. Ik heb ze lekker het hele jaar door in mijn kamer hangen! x

 2. irene schreef:

  wat een leuke lichtbolletjes! X

 3. Jeanine schreef:

  Heel leuk die lichtbolletjes, zou mijn huis er zo mee willen oplichten in deze donkere dagen 🙂 Ben wel benieuwd naar je playlist nu. X

 4. Zeker erg leuk zeg deze lichtbolletjes 😀

 5. evelien schreef:

  Ah wat een leuke lichtbolletjes, ik vind dat ook altijd leuk aan de herfst en winter! De gezellige lichtjes. <3

 6. Sabine schreef:

  Wat ziet dat er gezellig uit! Ik steek in de avond vaak kaarsjes aan. Nu niet meer dan anders want hier is geen zomer en winter natuurlijk. En omdat ons huis nogal koud is, geven de kaarsjes meteen een aangename warmte af 🙂

 7. Maggie schreef:

  Ik hou ervan!! Lichtjes maken blij. Net als de vier jaargetijden van Vivaldi. En tsjee, An der schönen blauen Donau… Die doet toch ook wel heel veel met mij hoor!!

 8. Kelly schreef:

  Jaaaaa die lichtbolletjes zijn echt tof!

 9. Manon schreef:

  Ik heb de cotton balls een tijdje gehad , maar ben er nu een beetje op uitgekeken! Ik wil graag de ledlampen die nu in mijn wishlist staan

 10. Kimberly schreef:

  Wat een gave lampjes!

 11. Iris Larisa schreef:

  Wat een fijne bolletjes om wat licht en warmte in je winter te brengen! Ik ga nu studeren met de vier jaargetijden van Vivaldi, ben benieuwd 🙂 X

 12. Bianca schreef:

  Oeh zo mooi die lichtjes. Ik vind het leuk dat het stilletjesaan weer wat langer licht wordt eigenlijk 🙂

 13. Sofie Katelijne schreef:

  Ik heb soortgelijke lichtjes (lampionnetjes) van de Hema, superblij mee! 🙂

 14. Sytse schreef:

  Hahaha die kaarsjes. Dat herken ik wel! Ik steek er ’s avonds 24 aan en na 4 uren mag ik nog een keer..

  Leuke slinger! Die bruintintbol vind ik erg mooi!

 15. Rachel Kromdijk schreef:

  ik hou hiervan extra sfeer en gezelligheid liefs! X

 16. Withlovefroms schreef:

  Zo leuk! Ik heb ook zo’n lichtbolletjes op mijn kamer hangen!

Laat een reactie achter