Sax and the Pretty.nl

7 jan 2016

De lichtbolletjes in het leven

Geschreven door Femke, in De nieuwe stukken Personal

lichtbolletjes
lichtbolletjes
Het enige leuke aan de herfst en de winter zijn de lichtjes. In deze tijd, wanneer zo rond een uur of drie ’s middags de schemering al inzet, zijn ze mijn enige houvast. Ik kan uren kijken naar honderden brandende waxinelichtjes bij elkaar, in vormpjes neergezet of in kitscherige houdertjes gestoken. Het enige nadeel is dat het zo’n 20 minuten duurt om de hele boel in vuur en vlam te zetten en je na een paar uurtjes weer van voren af aan kunt beginnen.

Wie ook van licht houdt is Wolfgang Amadeus Mozart, of Antonio Vivaldi. Ik ontdek steeds meer dat een pianoconcert of sonate van Mozart, of bijvoorbeeld de Vier Jaargetijden van Vivaldi die in de categorie lichte klassieke muziek vallen, het prima doen tijdens hersenkrakende bezigheden zoals blogposts schrijven of afwassen als je geen zin hebt. Ze zeggen niet voor niets dat het luisteren naar deze twee je slimmer maakt. In tegenstelling tot een symfonie van Gustav Mahler of een opera waar je eigenlijk echt even voor moet gaan zitten en waar je na afloop een flinke borrel voor nodig hebt om de boel juist weer lichtjes te verwerken. Dit brengt me op het idee om een playlist te maken met de meest lichte muziek in donkere tijden.

Maar tot die klaar is zal je het moeten doen met waxinelichtjes…of lichtbolletjes. Dit lichtsnoer lag voor mij onder de kerstboom en het maakt mijn leven tot nu toe een stuk gezelliger. Winterwarm heet deze combinatie van lichtbolletjes met bordeauxrood, roze en paars. Overdag slinger ik ‘m over mijn tafel en laptop heen, gecombineerd met Mozart sonates en ’s nachts ligt -ie op mijn nachtkastje. Een lichte klassieker.

Meer SATP?
Beauty: Dus ik heb een Beautyblender
Fashion: De perfecte zwarte pantalon – volgens Brahms
Video: De klassiekers van 2015

Reacties