Sax and the Pretty.nl

22 dec 2015

De nieuwe stukken

Geschreven door Femke, in Beauty De nieuwe stukken

De nieuwe stukken
Ik ben ongetwijfeld de beautyblogger met de kleinste make-upcollectie. Daarnaast heb ik ook geen piekfijn ingerichte kaptafel met ingebouwde lampjes en apartje lades voor blushes, highlighters en primers die daar in alfabetische volgorde gesorteerd een riant onderkomen hebben. Van mij zal je nooit een tien minuten durende video te zien krijgen waarin ik mijn highlighter stash laat zien en aan het einde vraag om een thumbs up als je nog zo’n video wilt, maar dan met blushes. Simpelweg omdat ik er maar twee, drie, hooguit vier heb.

Als ik nieuwe make-up koop, moeten het stukken zijn die echt iets toevoegen. De Russische componist Sergej Prokofjev schreef in 1936 zo’n soort stuk: Peter en de Wolf, in opdracht van een jeugdtheater in Moskou. Het muzikale sprookje wordt veel gebruikt om kinderen kennis te laten maken met de instrumenten in een symfonieorkest, omdat elk instrument een personage in het verhaal uitbeeldt. Toch denk ik dat het voor veel volwassenen geen overbodige luxe zou zijn om ook eens naar het sprookje te luisteren, aangezien ik regelmatig te horen krijg dat mijn gouden klarinet zo bijzonder klinkt. Ach, dat heeft ook wel weer iets schattigs.

Maar vandaag kun je kennismaken met mijn nieuwe stukken. Nu ik zo lekker in de weer was met de primer van Smashbox, maar ik niet per se elke dag compleet mat door het leven wil gaan, ging ik voor Dior Glow Maximizer Light Boosting Primer. Deze geeft een prachtige, niet zweterige glans dwars door je foundation heen. Voor nog wat meer glans zocht ik naar de highlighter onder de highlighters en dat is M.A.C Soft and Gentle. Iedereen moet minstens een goudkleurige highlighter zoals deze hebben, naast een roze zoals Bobbi Brown’s Shimmer Brick, die ik nu een jaar bijna elke dag heb gebruikt.
Het avontuur met oogschaduw krijgt een staartje met Chanel Illusion D’Ombre in de kleur Mirage en Kiko Cream Crush in de kleur 6, waarvan de laatste misschien een dupe lijkt van de eerste, maar ze zijn zo verschillend en allebei zo mooi dat ik niet kon kiezen. Mirage van Chanel is puur goud en bruin en de kleur van Kiko is in elk licht anders en gaat van bruin naar roze en van goud naar metallic paars.

En zo wordt kerst een nog groter dilemma. Wat moet ik nou met zo’n uitgebreide make-upcollectie? Een wolf in schaapskleren.

Meer SATP:
Lifestyle: 5 tips – plannen voor chaoten
Vlogs: Vlog #16 Dansen met Shos
Fashion: Glitter en gruwel

Reacties