Sax and the Pretty.nl

1 dec 2015

Ik heb de ware gevonden

Geschreven door Femke, in Beauty

essie mademoiselle
Hoewel ik zelf vaak door het leven ga met frisgelakte rode, knalroze, paarse en soms ietwat somberdere donkergekleurde nagels en na een dag of twee deze wegens het niet-kunnen-kiezen-syndroom weer inwissel voor een andere kleur, ben ik altijd jaloers geweest op de vrouwen die steevast door het leven gaan met de perfecte, nude nagels. Wanneer je ze ook tegenkomt, maakt niet uit, het lijkt alsof ze geboren zijn met een natuurlijke glans en een ondefinieerbaar roze kleurtje dat feilloos en zonder afgebladderde randen op hun al even perfecte nagels prijkt. Teennagels idem dito. Je moest mijn teennagels eens zien. Aan de uitgroei valt gemakkelijk af te lezen dat ze in september voor het laatst in de lak zijn gezet met een inmiddels smerig verkleurd donkerbruin goedje.

Kortom: de vrouwen met de perfecte glanzende nude nagels lijken altijd stabiel te zijn, alles onder controle en voor mekaar te hebben. Ik had vroeger een lieve zwemlerares met zulke nagels, die ik nog zo voor me zie wanneer ik terugdenk aan hoe ze haar hand naar mij uitstak en mij meerdere malen per zwemles hoestend en proestend met die perfect gelakte hand behendig uit het bad viste. Als ze knalrode nagels had gehad, had ze me vast laten verdrinken. En bovendien: heb je wel eens een bruid gezien met knalrode nagels? Ik niet. Kan je nagaan wat je met je nagels kunt uitstralen!

Ik ben zo benieuwd naar de nagels van Marianne, de grote liefde van de Franse componist Gabriel Fauré, die na maanden wikken en wegen eindelijk positief inging op zijn huwelijksaanzoek. Uiteindelijk verbrak ze in november 1877 vlak voor de bruiloft toch hun verloving. In 1878 componeerde Fauré Après un Rêve, een van mijn favorieten, waarin nostalgie naar een verloren liefde centraal staat.

Dat Marianne dus niet zo’n perfecte vrouw was, blijkt wel. En dat terwijl ze in mijn fantasie wel van die mooie, perfecte nude nagels had. Zelf heb ik ze nu ook door Essie Mademoiselle. Wat mij betreft de ware en mooiste nude nagellak. Je houdt er in ieder geval de schijn heel hoog mee. Misschien is Fauré er daarom wel ingetrapt.

Meer lezen?
Video: Shoplog met regendruppels
Beauty: Even kennismaken – Real Techniques kwasten
Fashion: Glitter en gruwel

Reacties