Sax and the Pretty.nl

7 nov 2015

Hoe ik al jaren mascara verkeerd gebruikte

Geschreven door Femke, in Beauty

mascara
Deze titel kan wat onduidelijkheid oproepen. Om dat gelijk maar even de wereld uit te helpen: nee, ik gebruikte het borsteltje van mijn mascara niet als tandenborstel. Voor elke andere associatie die bij een individu naar boven borrelt wat betreft de mogelijkheden die een mascara nog meer biedt, ben ik niet verantwoordelijk.

Hoe kun je een mascara nu verkeerd gebruiken? Iedereen weet toch dat je met het borsteltje je wimpers langer, voller of meer gekruld maakt? Daar zit het ‘m juist, in het borsteltje. Want die komen dezer dagen in vele soorten en maten. Ik ben er onlangs zelfs een tegengekomen die het presteerde om in de ongemakkelijke yogahouding zoals besproken in de vorige blogpost ten tonele te verschijnen. Dan wordt mascara aanbrengen nog bijna moeilijk en tot een ware kunst verheven. De Hongaarse componist Béla Bartók had er ook een handje van om de dingen iets te moeilijk te maken, gezien zijn pianoconcerten. Zijn tweede in G majeur schreef hij in 1930 en wordt door vele pianisten omschreven als het moeilijkste stuk uit het repertoire, dat in sommige gevallen tijdens het instuderen zelfs tot bloederige toetsenborden heeft geleid. Zelf wilde hij juist dat dit concert wat simpeler zou zijn dan zijn eerste pianoconcert, maar omdat het alles behalve simpel was duurde het nog zeker twee jaar nadat het stuk af was voordat het in première ging.

Het aanbrengen van Clinique High Impact Curling Mascara is daarentegen veel gemakkelijker dan het instuderen van een pianoconcert van Bartók, maar dan moet je wel weten hoe je het gebogen borsteltje het beste kunt gebruiken. Al jaren is dit een van mijn favoriete mascara’s. Hij is niet waterproof, maar je verwijdert ‘m enkel en alleen met warm water. Hij bezorgde me altijd al redelijk lange wimpers, totdat ik ontdekte dat ze nog langer werden wanneer je het gebogen borsteltje voor mijn doen andersom gebruikt, namelijk met de bolle kant. Had ik dat geweten. Dat is eigenlijk wel alles wat ik over het aanbrengen van mascara kwijt wil. Je moet de dingen niet moeilijker maken dan ze zijn. Tenzij je Béla Bartók heet.

Meer lezen?
Lifestyle: Yoga. Hoe doen mensen dat?
Fashion: Glitter en gruwel
Video: Vlog #13 Videoclip opnemen

Reacties