Sax and the Pretty.nl

21 okt 2015

En zo verwijder je make-up

Geschreven door Femke, in Beauty Review

make-up verwijderen
make-up verwijderen
Je weet pas wat je mist, als je het kwijt bent. Of als het op is. Doorgaans probeer ik het zo lang mogelijk uit te stellen om de conclusie te trekken dat iets daadwerkelijk op is. Vooral wanneer een product in een tube zit, neem nu tandpasta. Op een gegeven moment heb je het punt bereikt waarop je er behoorlijk tegenop gaat zien om je tanden te poetsen, zodra er aan elke poetsbeurt een knap staaltje ochtendgymnastiek of avondrekkerij aan te pas moet komen voordat je nog een erwtje tandpasta van de tube kunt ontfutselen. Wanneer je zover bent dat op je kop gaan staan geen zin meer heeft, komt de schaar eraan te pas en knip je het bovenste deel van de tube eraf, zodat je de laatste resten tandpasta eruit kunt schrapen met je tandenborstel. Daar kan je het toch nog zeker twee extra dagen mee uitzingen. Ik kan niet ontkennen dat ik vervolgens met trots naar de uitgemergelde tube kijk zoals -ie daar dan op mijn wastafel ligt, alsof ik een strijd gewonnen heb, terwijl het enige wat ik had hoeven doen om mij (en de tube) bovenstaande moeite te besparen, was het simpelweg aanschaffen van een nieuw exemplaar tijdens mijn dagelijkse bezoek aan de lokale supermarkt.

Zo ging het ook met mijn tube Origins Checks and Balances Frothy face wash die ik, nadat ik de kop eraf geknipt had, met mijn vingers heb uitgelepeld alsof het een pot Nutella was. Maar het duurt niet lang voordat alle restjes zijn uitgedroogd en je jezelf ’s avonds keihard tegenkomt: hoe verwijder ik nu mijn make-up? Gelukkig heb ik nog een laatje met noodoplossingen en ging ik in de weer met watjes, oogmake-up remover en reinigingsmelk. Je kan poetsen en vegen wat je wil, desnoods nog even afspoelen met water, maar de keiharde waarheid is daar wanneer je je tonic gebruikt en je watje bekijkt: vies. Nog steeds. Het heeft een beetje iets weg van het lang blijven doorspelen op oude rieten; het onderdeel bij o.a. een saxofoon of klarinet dat door het blazen gaat trillen en het geluid veroorzaakt. Sommige rieten spelen lekker, sommige minder. De zoektocht naar een goed riet kan behoorlijk frustrerend zijn. Op een gegeven moment is zelfs een goed riet aan vervanging toe. Natuurlijk bepaal je zelf de klank, maar een goed of slecht riet kan wel van grote invloed zijn. Net zoals dat je huid valt of staat bij een goede verzorging.

Het duurde dus niet lang voordat ik een nieuwe tube van mijn geliefde Origins face wash aanschafte. Deze reinigingsschuim is perfect voor een gecombineerde huid en gaat dus een vette huid tegen, maar beschermt ook de droge zones. Nooit een strak, trekkerig of uitgedroogd gevoel meer. Je hebt maar een erwtje ervan nodig en het verwijdert met gemak alle make-up, zelfs van je ogen. Brandschoon en op een verantwoorde manier, want de producten van Origins bevatten krachtige plantenextracten, organische ingrediënten en 100% natuurlijke, essentiële oliën. Dat geeft de garantie voor een goede basis in mijn huidverzorging. Hadden mijn rieten ook maar zo’n formule.

PS: maak jij ook muziek en heb je daar vragen over? Stel ze dan vandaag, woensdag 21 oktober, vanaf 15.00u live aan mij tijdens een (video)chat op www.demuziekwedstrijd.nl.

Reacties