Sax and the Pretty.nl

13 aug 2015

Gekleurde mascara – avontuurlijk?

Geschreven door Femke, in Beauty

gekleurde mascara femke steketee sax and the pretty
gekleurde mascara - femke steketee - sax and the pretty
gekleurde mascara - femke steketee - sax and the pretty
Avontuurlijk zijn op het gebied van make-up is niet echt aan mij besteed. Dat klinkt vreemd uit de mond van een beautyblogger, maar ik hou niet van geplamuurde gezichten, pandabeerogen, regenbogen en spinnenpoten. Dat laatste is misschien een beetje gelogen, want er zijn van die dagen dat ik het stiekem heerlijk vind om flink tekeer te gaan met een oude mascara en de hele dag als vanzelf een beetje verbaasd, maar met een wijd opengesperde blik uit mijn ogen te kijken, af en toe ja of nee knikkend. Beetje blush erbij. Klaar.

Bovenstaande ooglook komt altijd zeer goed van pas bij sommige muzikale repetities. Soms schrijft een componist (eentje die nog leeft) een nieuw stuk en wanneer je dat met een stuk of tien muzikanten, een ensemble, voor het eerst bekijkt en de ingewikkelde ritmes aanschouwt, die over het algemeen enkel en alleen door een robot, oftewel midi file, gespeeld kunnen worden en iedereen zit door elkaar heen te tetteren hoe het nu precies in elkaar steekt, wil ik nog wel eens deze blik inzetten. En dan snak ik naar een stukje Ravel of Bozza. Laatst zag ik een vrouwenrugbyteam op televisie. Ik zag meteen de gelijkenis.

Een vrouwelijke rugbywedstrijd ziet er altijd uit alsof niemand van de (hoeveel?) spelers weet wat de spelregels zijn. Gewoon als gekken achter de bal aan en wanneer je ‘m hebt zet je het op een lopen en ga je als de brandweer richting doel, zonder te dribbelen of te drabbelen, totdat je bruut tot stilstand wordt gebracht door een groepje stevig gebouwde dames die zich met zijn allen tegelijk op je storten en vervolgens met veel gegil en gekrijs de bal van je af proberen te pakken. Nou, zo is het ook met muzikanten.

Even terug naar de mascara, want ik wijk weer eens af. Die is gekleurd, paars om precies te zijn, maar dat klinkt enger dan het is. Van een afstandje lijkt het op een gewone, zwarte mascara, maar zodra je in het licht kijkt zie je de kleur. Extra moeilijk op de foto te krijgen, mits je enorm overbelicht, mijn excuses, maar in het “echt” is het effect wel degelijk daar. Daarom hou ik ervan, vanwege de subtiliteit. Als je nog subtieler wilt, dan breng je eerst je oude vertrouwde mascara aan en deze laat je opdrogen. Vervolgens breng je over de uiteinden van je wimpers nog een laagje van de paarse mascara aan van Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils in de kleur 4: Violet Fascinant, of een andere gekleurde mascara. Ik ben verkocht. Zelfs zo erg dat ik ook een eyeliner in dezelfde kleur heb. Best avontuurlijk. Wanneer ik zover ben, hoor je het.

Reacties