Sax and the Pretty.nl

21 mrt 2015

Sportschoenen onder je casual outfit

Geschreven door Femke, in Fashion Persoonlijk

sportschoenen casual
Alsof je gaat hardlopen. Alsof je zo sportief bent.

Alsof je het zo druk hebt. Alsof je op een zaterdagmiddag de hele dag door Amsterdam moet rennen met een saxofoon op je rug, om in 27 (!) winkels en cafés korte concertjes te geven. En ondertussen ook nog even een nieuwe lentegarderobe inslaan, want op moment van schrijven liggen de eerste lentecollecties in de winkel en is zaterdag 21 maart de eerste zaterdag waarop je je kunt uitleven. Tevens is 21 maart de eerste dag van de lente! En dan blijkt dit ook nog eens de verjaardag te zijn van Bach. Je weet wel, Johann Sebastian. 330 jaar wordt ‘ie, de ouwe snoeperd. Om dat te vieren ga ik de hele dag shoppen in Amsterdam en speel ik in bijna elke winkel een stukje van Bach. Een Happy Bach DagJe kunt me vinden in de Staalstraat en de Utrechtsestraat.

Maar goed, wat doe je aan? Wat ben ik blij met de allerlaatste trend: sportschoenen! Er bestaan nu zelfs schoenen die eruit zien alsof het hardloopschoenen zijn, maar het niet zijn. Ik had nooit gedacht dat ik ooit mee zou doen aan deze trend, maar zoals dat met de meeste trends gaat, ben ik degene die ze uiteindelijk het langste volhoud. De echte sportschoenen bleken toch goedkoper en comfortabeler dan de nepperds die zich zo voordoen en dus ben ik gegaan voor knalroze Nike Core Flex 2. Als je nog een splinternieuw paar in de kast hebt liggen, voor in betere tijden, geeft deze trend gelijk een gelegenheid om ze toch eens aan te kunnen trekken buiten de sportschool. Nog een beetje twijfelachtig denk ik dat ik ze vandaag aandoe, onder een jurkje. Voor de zekerheid neem ik naast mijn lessenaar en bladmuziek, ook nog wel een paar zwarte, puntige, hooggehakte enkellaarsjes mee in mijn Longchamp. Die zou ik misschien kunnen aandoen tijdens het laatste concert van de dag, in de Krugerkamer. Daar speel ik ook nog een programma van een klein half uurtje met Bach, Bach en nog eens…jep. Kom je luisteren of zie ik je in de stad?

sportschoenen casual

Reacties